Logga in pålogo cat-dog

Har du glömt ditt lösenord?

Fyll i din e-postadress så skickar vi en länk för att återställa ditt lösenord.

loader image

Logga in på logo cat-dog

Vi har skickat ett e-postmeddelande till dig

Klicka på länken och följ instruktionerna för att återställa ditt lösenord. Kontrollera din mapp för skräppost om du inte har fått e-postmeddelandet.

Logga in på logo cat-dog

Tack! Vi har skickat ett e-postmeddelande med en bekräftelselänk till dig.

Logga in pålogo cat-dog

Skicka om bekräftelsemejlet

Fyll i din e-postadress för att få e-postmeddelandet med bekräftelselänken.

loader image

JAG OCH MIN KATT.

Hälsofördelar med katter

Leonardo de Vinci sade en gång: “Även den allra minsta katten är ett mästerverk”. Kan det möjligen vara en av anledningarna till att vi utvecklat en sån passion för katter i våra hem?

Ditt förhållande med din katt är lika unikt som ditt förhållande med vilket konstverk som helst. Och precis som ett konstverk, så kan din katt ha olika förhållanden med olika människor, och hålla inne på hemligheter som katten själv inte avslöjar. För att kunna utforska och upptäcka fördelarna med att äga en katt, så har WALTHAM center för husdjursnutrition genomfört vetenskaplig forskning, relaterad till förhållandet mellan ägare och husdjur och dess fördela .

Lär mer om fördelarna med att äga en katt I Perfect Fit

LÄS MER

Förutom de mer välkända fördelarna som exempelvis en katts lugna och kärleksfulla närvaro, kattens lekfulla och busiga natur, deras förmåga att tyst observera, det mjuka och lugnande spinnandet... så är de 4 främsta anledningarna till att skaffa katt enligt forskning från WALTHAM® följande:

 • Bättre humör

  Som kattägare så har du säkert märkt de positiva effekter som din katt har på ditt humör. Våra katter ger trygghet bara genom sin närvaro och sitt kärleksfulla samspel. I synnerhet kvinnor har rapporterat att de känner sig mindre ensamma i kattens närvaro .

 • Starkt hjärta

  Statistiken avslöjar att kattägare kan dra fördel av en 37 % mindre risk att drabbas av en hjärt infarkt, oavsett ålder. Siffrorna talar för sig själva!

 • Förbättrad hälsa

  Förutom att känna sig mindre ensam så visar statistiken för äldre personer att bara närvaron av ett husdjur kan minska antalet läkarbesök med upp till 15 %. Det är verkligen en mätbar skillnad! Detta har dubbla fördelar; den ena är förbättring av hälsa och välmående hos en äldre person och den andra är positiv ekonomisk inverkan på den allmänna hälso- och sjukvården. Fördelaktigt på en bred skala!

 • Stimulans av barnets nyfikenhet

  Katter väcker ett intresse hos barnet att upptäcka naturen i sin helhet. Nyligen genomförda studier ,har visat att det nära förhållandet mellan ett barn och barnets katt till och med kan vara starkare än mellan ett barn och dess syskon. Din katt blir verkligen en familjemedlem!

  Som du kan se så är katter tveklöst bra för din hälsa !