Perfect Fit

Sök

Ange ett nyckelord nedan för att söka efter artiklar och produkter.

DE FEM VIKTIGASTE FÖRDELARNA MED EN FULLSTÄNDIG OCH BALANSERAD KOST SOM ÄR SKRÄDDARSYDD FÖR DITT SÄLLSKAPSDJURS LIVSFAS

Share Perfect Fit Dela
DE FEM VIKTIGASTE FÖRDELARNA MED EN FULLSTÄNDIG OCH BALANSERAD KOST SOM ÄR SKRÄDDARSYDD FÖR DITT SÄLLSKAPSDJURS LIVSFAS

MAN ÄR VAD MAN ÄTER – DET GÄLLER ÄVEN HUNDAR

Du är medveten om att maten är en väsentlig del av din hunds liv. Om inte annat ser du det på hundens reaktion varje gång matskålen sätts fram!

Bortsett från att hunden njuter av maten kan den också stärka hans eller hennes hälsa, vitalitet och välbefinnande. Den kan också vara ett sätt att motverka de vanligaste problemen som veterinärer ser hos hundar.

Faktum är att det finns minst fem betydelsefulla fördelar att titta efter när du väljer hundmat, samt ytterligare eventuella fördelar att beroende på hundens ras, livsfas och livsstil.

 1. GOD MATSMÄLTNING

  En fullständig och balanserad kost som är skräddarsydd för ditt sällskapsdjurs livsfas kan utöver de vanliga näringsämnena också innehålla prebiotika, som främjar en hälsosam tarmflora och stödjer matsmältningen.

  Tarmfloran är sammansatt av tusentals olika arter av mikroorganismer. Den är specifik för varje individ och utvecklas under livets gång, vilket innebär att en valp inte har samma tarmflora som en vuxen eller äldre hund.

  En sund tarmflora är viktigt för din hund, eftersom det bidrar till den ekologiska balansen i hundens kropp. Det möjliggör bland annat syntes av många olika molekyler och främjar tarmhälsan.

  Prebiotika är kolhydrater, som inte bryts ned när de passerar magen och tunntarmen. De utgör en selektiv källa till föda för de ”goda bakterierna” i hundens tarm. När hunden får i sig prebiotika kan tarmfloran balanseras genom att tillväxten av goda bakterier gynnas.

  Det kan alltså vara en bra idé att ge hunden mat med prebiotika, särskilt när han eller hon är ung, så att en sund tarmflora utvecklas i ett tidigt skede. En balanserad tarmflora är dock viktigt för hundar i alla åldrar.

  I all hundmat från Perfect Fit ingår cikoriaextrakt, en ingrediens som innehåller prebiotika och som främjar en sund tarmflora hos hunden. För mer information, se Perfect Fits produktsida.

 2. STARKT IMMUNFÖRSVAR

  En fullständig och balanserad kost som är skräddarsydd för din hunds livsfas kan också stärka en annan viktig faktor för hundens välmående: immunförsvaret. Immunförsvaret är ett komplicerat system som skyddar hunden mot främmande element som bakterier och virus. Det hjälper hunden att hålla sig stark och frisk när han eller hon går ut i världen.

  Perfect Fit hundmat innehåller tillsatt vitamin E, mangan och zink som stödjer hundens immunförsvar. Dessa tre näringsämnen fungerar som antioxidanter, som har visat sig kunna skydda celler från skador som orsakas av fria radikaler.

  Det är särskilt viktigt att välja mat med funktionella ingredienser som stödjer immunförsvaret vid vissa avgörande skeden i hundens liv, t.ex.

  • fram till dess att hunden är vuxen, för att stödja en sund tillväxt och utveckling,
  • i samband med förändringar eller stress,
  • när hunden varit sjuk så att immunsystemet har fått arbeta,
  • och när hunden börjar bli äldre.
 3. VÄLMÅENDE HUD OCH PÄLS

  Hundens hud och päls är hans eller hennes yttersta naturliga skydd mot yttervärlden. När de är i god kondition hjälper de hunden att reglera kroppstemperaturen och ger ett starkt fysiskt skydd mot t.ex. sol, luftföroreningar, skrapsår och andra potentiella faror i omgivningen.

  Perfect Fit hundmat innehåller tillsatt zink och solrosolja – en naturlig källa till omega 6-fettsyror – som ger hundens hud och päls näring och bidrar till att hålla den stark och frisk.

  Om du vill veta mer om hundens naturliga försvar kan du läsa artikeln Hur maten kan främja hundens naturliga försvar.

 4. OPTIMAL VIKTKONTROLL OCH EN KROPP I BÄSTA MÖJLIGA SKICK

  Om du ser till att hunden håller sin idealvikt och är i god kondition är chanserna stora att han eller hon håller sig pigg och frisk.

  Fullständig och balanserad hundmat innehåller alla näringsämnen och all energi som hunden behöver. Den gör det lättare att kontrollera hundens vikt och hålla dess kropp i trim.

  Här följer några exempel på perioder när du bör vara extra vaksam på hundens vikt och kroppskondition:

  • Efter kastrering
  • Under perioder av inaktivitet, t.ex. efter en skada, eller om din hund har en relativt lugn livsstil
  • När hunden blir äldre, eftersom aktivitetsnivån då minskar.

  Hur gör du för att bedöma hundens kroppskondition? Väg hunden ofta, och se över hans eller hennes fysik för att se till att hunden håller vikten. Om du vill vara riktigt säker kan du använda det utvärderingsverktyg för storlek och vikt som tagits fram av WALTHAM Centre for Pet Nutrition. Det heter WALTHAM® S.H.A.P.E GuideTM’ och fungerar för hemmabruk.

  Naturligtvis är det inte bara kosten som påverkar hundens vikt och kroppskonditon – fysisk aktivitet är också viktigt!

 5. GOD MUNHÄLSA

  För att hunden ska kunna leva fullt ut så länge som möjligt, är det viktigt att övervaka hans eller hennes munhälsa och att upprätta en daglig munvårdsrutin som förebygger sjukdomar i tandköttet.

  När naturligt förekommande bakterier i hundens saliv samlas på tänderna, producerar de olika ämnen som bildar en beläggning. Denna beläggning kallas tandplack. Om placken inte tas bort från tänderna hårdnar den, och tandsten bildas redan inom ett par dagar.

  Perfect Fit innehåller en aktiv ingrediens som motverkar bildandet av tandsten, vilket bidrar till renare tänder och ett friskt tandkött. Det här är särskilt viktigt när hunden nått fyra månaders ålder, eftersom det är då valptänderna börjar ersättas av permanenta tänder. Hundens munhygien är avgörande inte bara för tand- och tandköttshälsan, utan också för kroppen som helhet och hundens välbefinnande.

YTTERLIGARE FÖRDELAR BEROENDE PÅ LIVSFAS

Utöver en sammansättning som ger din hund den energi han eller hon behöver brukar välbalanserad hundmat som är anpassad efter hundens ålder medföra fler fördelar, utöver de fem som beskrivs ovan.

Perfect Fits fullständiga och balanserade valpmat innehåller exempelvis ingredienser som främjar följande:

 • Hälsosam tillväxt – tack vare kalcium och fosfor i optimala mängder för valpar, som bidrar till en sund tillväxt.
 • Hjärnans utveckling – tack vare DHA (dokosahexaensyrasyra), en omega-3-fettsyra som är avgörande för hjärnans utveckling.
 • Hälsosam muskelutveckling – tack vare rätt mängd protein för att valpen ska kunna bygga upp en sund muskelmassa.

De extra fördelarna med Perfect Fits mat för vuxna hundar skiljer sig från valpmatens. De främjar:

 • Rörliga leder – med en naturlig källa till glukosamin som hjälper till att hålla lederna friska, vilket i sin tur bidrar till en god rörlighet.
 • Vitalitet – tack vare tillsatt vitamin B1, B2, B6 och järn.
 • Friska nedre urinvägar – tack vare balanserade mineralhalter som bidrar till friska nedre urinvägar.
 • Hälsosam muskelmassa – tack vare utvalda proteiner som främjar en hälsosam muskelmassa.

Äldre hundars behov är också annorlunda. Perfect Fits skräddarsydda mat för äldre hundar innehåller ingredienser som främjar följande:

 • Ett friskt hjärta – tillsatt taurin och vitamin E kan bidra till att hålla hjärtat friskt.
 • Rörliga leder – tillsatt glukosamin hjälper till att hålla lederna friska, vilket i sin tur bidrar till en god rörlighet.
 • Viktkontroll – tack vare en sammansättning anpassad till äldre hundars energibehov och ingredienser som L-karnitin som kan bidra till optimal viktkontroll och god kroppskondition.
 • Vitalitet – genom tillsatt vitamin B1, B2, B6 och järn.

DET HANDLAR OM ATT FRÄMJA HUNDENS HÄLSA

Att välja välsmakande hundmat som är skräddarsydd för just din hunds storlek och skede i livet, och som ger dessa fem viktiga fördelar genom att främja matsmältning, immunförsvar, hud och päls, viktkontroll och friska tänder och tandkött, kan bidra till hundens hälsa, utveckling och välmående. Din belöning blir hundens glädje och livskraft varje gång du fyller matskålen!

HÄR HITTAR DU VÅRA PRODUKTER

Du kan också hitta våra PERFECT FIT - produkter hos alla vanliga återförsäljare.

HÄR HITTAR DU VÅRA PRODUKTER

Du kan också hitta våra PERFECT FIT - produkter hos alla vanliga återförsäljare.